Fiat Lux

En katolsk blogg på svenska

onsdag, april 27, 2005

Idiotvänstern slår till igen

Hur många divisioner har påven? lär Stalin hånfullt ha frågat när man varnade honom för att förfölja Katolska Kyrkan. Dåtida människor som var vänsterorienterade attackerade Kyrkan genom att underskatta Hennes makt, idag gör man tvärtom.

"Det hade räckt med en nickning från påvestolen om att det är ok att använda kondomer, så skulle hundratusentals liv kunna räddas", skriver folkhälso- och socialtjänstminister Morgan Johansson idag i SvD:s brännpunkt. För det första tror han att påven på något sätt skulle ha befogenhet att ändra en objektiv morallag, för det andra så tror han att katoliker skulle bedriver vilda sexorgier som skapar epidemier och som skulle kunna stoppas om påvestolen ger "en nickning" angående kondomer .
De katoliker som lever enligt sin tro behöver knappast kondomer. Och de katoliker som inte lever efter tron ändrar knappast sitt levnadssätt beroende på vad påven säger.
En annan idiotkommentar är "Eller är det kanske så att de män som styr den katolska kyrkan uppfattar världen och tolkar Bibeln utifrån sin egen, mycket begränsade, erfarenhet av människors vardagsliv?"

Allas erfarenheter är väl begränsade, men Kyrkan har en erfarenhet på ca 2000 år, det är betydligt mer än socialdemokratin, alltså är deras erfarenhet mycket mer begränsad.
Det är dessutom fel att insinuera att Kyrkans ledare inte känner till de villkor människor lever under idag. Den förre påven Johannes Paulus II:s böcker och encyklikor var fulla med sådana insikter.

Kyrkan känner till problemen Morgan, Hon vill bara lösa de på ett sätt som inte kränker Guds vilja. Och sanningen är att tron inte kan vara en privatsak, att vara kristen medför konsekvenser, och man vill leva därefter.
Sekulära humanister kan säga vad de vill, men de kan inte stänga in Kyrkan i sakristian.
Detta är vår värld också och vi har också rätt att vara med och forma den.
Precis som socialdemokrater vill förbättra världen så vill vi katoliker också göra det. Skillnaden ligger i att vi inte skapar enkla och pragmatiska lösningar utan vi har ett annat perspektiv, Gud och Hans plan med bl a den mänskliga sexualiteten.
Det är med det här perspektivet som man ser människans sanna värdighet, medan personer som Morgan Johansson vill kränka den värdigheten genom att trivialisera den mänskliga sexualiteten med kondomer.

Det ska han ge sjutton i.

1 Comments:

  • At 8:08 em, Anonymous Anonym said…

    Vet inte hur gammal du är Jakob men om fler hade din insikt så skulle världen kanske vara lite vackrare att leva i? stå på dig.
    Ludde

     

Skicka en kommentar

<< Home